close
close
close

Fairtrade Challenge 2017

50.500 stukjes Faire cake & zoete momenten werden gedeeld voor de boeren wereldwijd.
Dankjewel, we baked the world a better place!

Blijf vooral genieten van elkaar & die mooie momenten samen.

En tot volgend jaar voor een nieuwe Fairtrade Challenge!

Liefs het Fairtrade team

close
close

Have a break, share cake

Neem een momentje voor jezelf. Een kleine (mentale) rustpauze. Stel dat je wakker kon worden in een nieuwe wereld, waarin alles juister en eerlijker aanvoelt. Hoe zou die wereld er dan uit zien?

Een wereld met meer groen en rust? Waarin een moeder haar kinderen veilig met de fiets naar school kan sturen, met een brooddoos gevuld met eerlijke en gezonde voeding? Een wereld waarin we met een gerust geweten inkopen kunnen doen en vooral samen kunnen genieten van al het lekkers en moois dat het leven te bieden heeft?

Ben je daar? Zie je ’t voor je? Wel, stap nu uit je eigen momentje en deel het!

Bak een faire cake of haal er een in de buurt en verdeel de stukjes gelijk onder je familie, vrienden of collega’s. Je deelt niet enkel de cake, maar ook de impact.

Elk cake-plakje vertelt immers een verhaal. De vergeten verhalen van de mensen achter onze cake-ingrediënten. Maar vanaf we daar even bij stilstaan, komt het snel terug.

Wat heb je nodig voor een lekkere cake?

Eerlijke ingrediënten en sterke boerengemeenschappen.

Sla de handen in elkaar en registreer jouw cake-break! 

Ontdek de cake-breaks in jouw buurt
close
Stukken cake
Blije boeren

Zij geven het zoete voorbeeld

Onze Fairtrade ambassadors verspreiden graag mee onze zoete boodschap. De familie Borlée, Meyrem Almaci, Jan Van Acoleyen & Minister De Croo Pieter Embrechts, Bart Peeters en Aster Nzeyimana gingen de Challenge aan en zetten met zoete toewijding hun tanden in Fairtrade. Laat hen vooral je inspireren om zelf aan de slag te gaan...Smakelijk!

Zeg je Fairtrade, denk je aan Pieter Embrechts!

'Zeg je Fairtrade, denk je eerlijke handel en boeren, maar intussen ook Pieter Embrechts! Al jaren zijn wij dankbaar met onze fairste albassadeur, die al te graag wat eerlijke kruimels meepikt van deze heerlijke cupcakes! Samen met zijn bandleden hielden we een cake break bij Radio 2. Herbeluister het interview.

Bart Peeters deel met plezier een momentje met ons

Deze sing-a-song-writer, TV-ster en creatief genie komt -tussen de spotlights in- tot rust met een stukje eerlijke cake. Vlak voor zij alweer een podium bestegen, deelden Bart Peeters en Marc Cambré met plezier een momentje met ons, voor de boeren wereldwijd. Dat het smaakte! 'Zeester met koffie, en een faire cake!'

Fairtrade en sport in 1 persoon? Dat is Aster Nzeyimana!

Als sportanker van de VRT speelt hij het spel eerlijk en ja, tussendoor geniet hij nog wel eens van wat Fairtrade lekkers. Niet alleen, maar samen met zijn collega’s van de sportdienst. Njammie!

Lieven Van Gils van VRT

Lieven Van Gils is niet zo’n zoetebek. Met cakes en muffins doe je vooral zijn redactie een plezier. Maar voor Fairtrade keek hij wel diep in de ogen van deze cupcake. Want mooi zijn ze wel, die Fairtrade cupcakes van Taartenateljee.

De Minister Alexander De Croo gelooft sterk in Fairtrade

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo lanceert deze week een nieuwe strategienota voor landbouw en voedselzekerheid. Hoe beter je woorden omzetten in daden dan te kiezen voor Fairtrade muffins?! De minister gelooft sterk in Fairtrade als tool voor duurzame ontwikkeling. Hij onderstreept het in zijn beleid én zet graag zijn tanden in Fairtrade bananen, chocolade en nu dus ook muffins. Santé!

Proximus: altijd dichtbij, overal en op elk moment

Zo hebben zij ook het liefst hun faire cake! Met de complimenten van Tarte Tatin is het volop genieten van al dat (h)eerlijks op de 27ste verdieping van de Proximus tower. HR-directeur Jan Van Acoleyen & team connecteerden aan de Fairtrade koffietafel.

De familie Borlee

Niet alleen snel maar ook erg Fair(trade) zijn ze bij de Familie Borlée. Tussen de sprintjes door heffen ze het stukje faire cake op de boeren wereldwijd. Hun wereld-verbeterende cake krijgt alvast een plakje in onze gallery of cake-fame. Dankjewel Jonathan, Kevin, Olivia & Dylan om mee de Fairtrade Challenge aan te gaan. Waar wacht je nog? Trek een sprintje naar de winkel en bakken maar....

Groen werkt…met Fairtrade.

Ambassadeur Meyrem Almaci zet niet alleen graag haar tanden in groene materie maar ook in een stukje faire cake. Samen met haar medewerkers gaat zij de Fairtrade Challenge aan. Van groen groener groenst naar fair fairer fairst in enkele stukjes: bedankt Meyrem Almaci & team voor dit zoete moment! Zelf zin gekregen in een zoet momentje? Bak of bestel een faire cake & delen maar….Smakelijk!